CAST: Architectuurbazaar

Op de Dag van de Architectuur in 2010 coördineerde ik als programmamaker bij CAST in samenwerking met de BNA-kring Midden-Brabant een groot evenement in het teken van herbestemming, waar professionals, studenten en scholieren en inwoners van Tilburg bij elkaar kwamen.

Speciaal voor dit evenement was voor het eerst de voormalige Wieldraaierij in de Tilburgse Spoorzone toegankelijk voor publiek. Deze hal was de eerste van vrijkomend vastgoed in de Spoorzone, na het vertrek van Nedtrain om plek te maken voor grote ontwikkelingen.

In de hal organiseerden we in de ochtend een workshop voor 60 basisschoolleerlingen en 30 leerlingen van ROC Bouwkunde. Onder begeleiding van architecten uit de regio werkten zij in groepen aan een nieuwe invulling voor het gebouw. In de middag werden de ontwerpen tentoongesteld, naast studieprojecten van de hogeschool en Academie. Verder waren er tentoonstellingen van activiteiten van CAST en van de beste architectuur uit de regio. Ook was er een lezingenprogramma en een informatiemarkt.

(foto’s: Willie-Jan Staps)