CAST: Ontwerpmarathon

In 2009 coördineerde ik als programmamaker bij CAST de Ontwerpmarathon, een 24 uur durende ontwerpwedstrijd voor jonge professionals. De locatie was de Vormenfabriek, een voormalig fabrieksgebouw aan de rand van de Tilburgse Spoorzone. We vroegen de 50 ontwerpers, verdeeld over 12 teams, een nieuwe invulling voor de locatie te maken.

Ik ontwikkelde en produceerde het evenement met activiteiten de klok rond. Van de contacten met de gemeente en sponsoren, tot de inhoudelijke invulling van de opgave en van het samenstellen en briefen van de vakjury tot de faciliteiten ter plekke. Onderdeel van het programma, dat ook grotendeels toegankelijk was voor publiek, waren inleidende lezingen, rondleidingen, inspirerende sessies met ervaren professionals, presentaties, een jurymeeting en een afsluitend debat. Het gehele evenement was live online te volgen via een website waar een videostream, foto’s, reacties en twitterberichten werden samengebracht.

In 2012 organiseerde CAST een tweede editie van de Ontwerpmarathon, dit maal over het Koningsplein in Tilburg. Ook dit maal was ik bij de organisatie betrokken.