Artikel woonhuis Huizen

Als architect je eigen huis bouwen is dikwijls de kroon op een loopbaan, maar voor architectenbureau denieuwegeneratie is het juist de aftrap. Het huis van één van de drie partners was het proefproject voor hun samenwerking. Anders dan architecten met een duidelijke handtekening, moesten de jonge architecten hun idee over architectuur en ontwerphouding nog ontwikkelen. Deze zoektocht is herkenbaar in de woning waar het ontwerpplezier vanaf spat. Persoonlijke verzamelspullen en architectonische details zijn versmolten tot een huis vol duurzame oplossingen, handigheidjes en verrassingen.

Voor tijdschrift de Architect schreef ik een artikel over dit bijzondere woonhuis in Huizen. Het is ontworpen door architectenbureau De Nieuwe Generatie. Het artikel is in september 2012 gepubliceerd in de Architect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s