Artikel Bouw je eigen Lofthome

Loftachtig wonen in een schuur. Met dat idee benaderde gebiedsmarketeer Daan Fröger in 2009 architectenbureau Blok Kats van Veen. De architecten maakte een schetsontwerp voor een woning met stalen constructie, veel vrij indeelbare ruimte en hoge energieprestaties. Dat smaakte naar meer: Fröger stelde voor het ontwerp als woonconcept in de markt te zetten.

Dit zagen de architecten ook wel zitten. Beide partijen betrokken bedrijf H. Hardeman als bouwer met jarenlange ervaring in de industriële hallenbouw. Lofthome was geboren dankzij een innovatieve samenwerking. Lofthome is echter geen cataloguswoning. Bij elke opdrachtgever vertaalt BKKV Architecten de wensen in het Lofthomeconcept.

Voor de Architect reisde ik samen met redacteur Merel Pit en fotograaf Rob ’t Hart een dag kriskras door Nederland om vier opdrachtgevers en hun zelfgebouwde woningen te bezoeken. In een artikel in het meinummer van de Architect beschrijf ik op welke manier vier verschillende opdrachtgevers hun droomhuis realiseerden en daarbij architectonische ruimtelijkheid – o.a. in de vorm van schitterende vides – op de koop toe kregen.

Het artikel is gepubliceerd in de Architect van mei 2013 en verscheen in het Jaarboek 2013 uitgegeven door de Architect/BIM Media. Bekijk hier de pdf.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s