Artikel Kerk herbestemd tot ruïne

MozaiekBrabant2

Eén miljoen zou het kosten om de kerk van Bossuit te renoveren. Maar op zondag zaten er hooguit tien zeventig-plussers in de banken. Slopen was echter ook geen optie voor de burgemeester van het West-Vlaamse dorpje, dus moest er een andere oplossing komen. De Amerikaanse kunstenares Ellen Harvey kwam met een gedurfd plan: de kerk herbestemmen tot ruïne.

MozaïekBrabant is een rondreizende expositie over ontwerpend onderzoek naar de toekomst van de provincie Noord-Brabant. Tijdens de expositie worden kranten uitgebracht met inspirerende verhalen uit Brabant en daarbuiten. Op vraag van de organisatie schreef ik een artikel over de lege kerk in Bossuit.

Het artikel is ook gepubliceerd in het Nederlandse tijdschrift Monumentaal, nummer 6 december 2014.

Lees het volledige artikel op de website van MozaïekBrabant, met foto’s van Jeroen Verrecht. 

ARTUR_KORTRIJK_jeroenverrecht_1624
Foto: Jerroen Verrecht

Artikel Monumentaal, december 2014. Artikel Monumentaal, december 2014