Interview Oana Bogdan voor Mevr. de Architect

‘Ik ben verbaasd over hoe wij mensen alles ‘for granted’ nemen. We zijn deel van een ecosysteem in evenwicht, totdat we het verstoren. Alles is verbonden.’

Oana Bogdan staat voor een nieuwe fase in haar loopbaan. Als &bogdan gaat ze alleen verder met haar bureau. Voor de rubriek Mevr. de Architect van vakblad De Architect, mocht ik haar interviewen over haar carrière en haar visie op architectuur. Het werd een mooi gesprek over varen op intuïtie en hoe alles is verbonden.

Je leest het interview op de website van de Architect, en in de printeditie van de Architect die in december 2022 verschijnt.

‘Ook in het bureau heeft mijn afwezigheid geholpen. Ineens beseften ze hoeveel ik deed. Veel van mijn coördinerende en verbindende rol was niet zo zichtbaar. Ik herkende het uit mijn gezin, waar toen mijn moeder plots een paar dagen in het ziekenhuis lag we pas merkten wat er wegviel. Het is cliché, maar ik denk dat mannen geweldige crisismanagers zijn met veel focus, maar dat vrouwen de beste leiders zijn, die geïntegreerd denken en veel compassie meebrengen.’