buro

Buro Evelien Pieters is een praktijk voor onderzoek, projectcoördinatie en zakelijk management van culturele projecten rond architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning.

Evelien Pieters coördineert, programmeert, schrijft en adviseert. Ze combineert hierbij kennis over de Nederlandse en de Vlaamse architectuursector. Ze gaat steeds op zoek naar een positieve impact op kwaliteit van architectuur en leefomgeving, met oog voor (gender)gelijkwaardigheid, inclusiviteit en werkcultuur. Vanuit haar praktijk in Antwerpen werkt ze voor opdrachtgevers in Nederland en België.

Evelien is initiatiefnemer van PAF (platform voor architectuur & feminisme). Daarnaast is ze beoordelaar cultuursubsidies voor het Vlaamse Kunstendecreet en lid van de klankbordgroep van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

Ir. Evelien Pieters (1982, Maastricht) is opgeleid als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ook volgde ze een opleiding cultuurmanagement aan de Management School van de Universiteit Antwerpen. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in de architectuurcultuur. Van 2013 tot eind 2022 was Evelien zakelijk leider & projectleider bij AR-TUR, platform voor architectuur en ruimte. Daarvoor werkte ze onder meer voor het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) en vaktijdschriften de Architect en de Blauwe Kamer.

cv op linkedin