buro

20160905_ar-tur_woonlabo-zweepesven_292
Foto: Pieter de Ruijter

Buro Evelien Pieters is een praktijk voor onderzoek, projectcoördinatie en zakelijk management van projecten rond architectuur, stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening.

Ir. Evelien Pieters (1982, Maastricht) is opgeleid als architect aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast volgde ze een opleiding cultuurmanagement aan de Management School van de Universiteit Antwerpen.

Ze heeft 15 jaar ervaring in de architectuurcultuur met werk voor onder meer het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg (CAST) en vaktijdschriften de Architect en de Blauwe Kamer.

Evelien is sinds 2013 deeltijds zakelijk leider bij AR-TUR, platform voor architectuur en ruimte. Daarnaast is ze beoordelaar cultuursubsidies voor het Vlaamse Kunstendecreet en lid van de klankbordgroep van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

Evelien coördineert, programmeert en adviseert. Ze combineert hierbij kennis over de Nederlandse en de Vlaamse architectuurpraktijk. Ze gaat steeds op zoek naar een positieve impact op kwaliteit van architectuur en leefomgeving, met oog voor gender en gelijkwaardigheid.

cv op linkedin