Interview ‘Wij zoeken Kempense vrouwen met impact’

“Vrouwen stappen sneller uit het vak dan mannen. Maar ze worden ook actief uit de geschiedenis geschreven.”

Ik werd geïnterviewd over het project Wiki Women Design voor Citta Kempen, het magazine van de Gazet van Antwerpen op 18 april 2021. AR-TUR sloot zich aan bij dit project van het Vlaams Architectuurinstituut en werkt in dit project samen met erfgoed- en cultuurorganisaties in de Kempen.

“Het Vlaams Architectuurinstituut wil creatieve, inspirerende vrouwen die hun stempel op de omgeving drukken uit de schaduw halen. Met het toevoegen van artikelen op de online encyclopedie Wikipedia wil het de achterstand inhalen. In de Kempen neemt AR-TUR het voortouw in de zoektocht naar vrouwelijke rolmodellen, zoals textielontwerpster Anita Evenepoel.” Ook zij komt uitgebreid aan het woord in het artikel.