AR-TUR: Kempenatlas

Voor AR-TUR verzorgde ik de projectcoördinatie van het project Kempenatlas. Ik maakte deel uit van de redactie van het boek, van het curatorteam van de tentoonstelling en coördineerde het activiteitenprogramma.

De Kempenatlas brengt de Antwerpse Kempen voor het eerst grondig in kaart. Als boek en tentoonstelling. Twaalf thematische kaarten geven een inzicht in de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Vele foto’s en archiefbeelden van archetypische plekken tonen de Kempen in al hun facetten. Het werk van kunstenaars Karl Philips, Chloé Dierckx, Sofie Van der Linden en Filip Dujardin toont verborgen zaken zoals vergeten handelsroutes, persoonlijke geschiedenissen en mentale ruimtes.

Redactie: Maarten Van Acker, Edith Wouters, Evelien Pieters, Bas Van der Veken, Joeri De Bruyn
Cartografie: MUST stedenbouw
Fotografie: Filip Dujardin
Scenografie: Dries Otten

Lees meer op www.ar-tur.be/kempenatlas.

20171116_artur-kempenatlas_549
Foto: Pieter de Ruijter
dw3b9542-kopie (1)
Foto: Bart Van der Moeren
dw3b9550-kopie
Foto: Bart Van der Moeren
20171010_dewarande_2079_af
Foto: Bart Van der Moeren
20171010_dewarande_2006_af
Foto: Bart Van der Moeren

kempenatlas-a2