Correspondent België voor tijdschrift Blauwe Kamer

Als correspondent België voor Blauwe Kamer, tijdschrift voor landschapsarchitectuur en stedenbouw, schrijf ik columns en artikelen.

Voor het jaarboek 2015 schreef ik een essay over de stand van de stedenbouw en landschapsarchitectuur in Vlaanderen. Ik interviewde Stefan Devoldere (interim Vlaams Bouwmeester), Jan Zaman (Ruimte Vlaanderen), Aglaée Degros (Artgineering, Rotterdam-Brussel), Els Nulens (Blauwdruk Stedenbouw, Antwerpen), David Verhoestraete (Cluster landscape, Antwerpen), Steven Delva (DELVA Landscape Architects, Amsterdam-Antwerpen), Jeroen Ruitenbeek (Palmbout urban landscapes, Rotterdam) en Endry van Velzen (De Nijl architecten, Rotterdam).

Een van de columns ging over een nieuw speelplein in de drukbevolkte Kievitwijk in Antwerpen, naar ontwerp van BUUR, Hosper en ARA. De column is te lezen in het e-zine editie juli 2017 van Blauwe Kamer. (Link enkel voor abonnees.)

Kievitwijk_Evelien_1Kievitwijk_Evelien_2Kievitwijk_Evelien_5