Project STADSidee

10817095034_3301b2fa98_z

Als extern projectleider voor CAST coördineerde ik het project STADSidee. We riepen alle Tilburgers op hun goede ruimtelijke ideeën voor hun straat, buurt of de stad in te sturen. Bijvoorbeeld een initiatief voor een bouwwerk of verbetering van een plein. We bundelden alle STADSideeën online en als kaartenbundel en presenteerden ze aan de stad. Aan alle inwoners, het stadsbestuur, ondernemers en de bouwsector.

10817148074_81263a707b_o

De bundel vormt een inspiratiebron voor iedereen die woont in, en werkt aan Tilburg. Daarbij biedt de bundel een podium voor de initiatiefnemers om hun STADSidee te presenteren en medestanders, materialen, diensten en kennis te verzamelen om het idee misschien wel echt tot ontwikkeling te brengen.

Een aantal STADSideeën uit het traject zijn verder tot bloei gekomen. Onder meer de Stadscamping,  die in de zomer van 2014 daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Daarnaast kreeg initiatiefnemer Kim de Greef voor haar STADSidee Sportkanaal Tilburg inmiddels een bedrag van de gemeente om het plan verder te ontwikkelen.
Het Brabants Dagblad besteedde op verschillende momenten in het traject aandacht aan STADSidee.

Op 26 juni 2013 ging het project van start met een oproep in het Brabants Dagblad:

130626_BD_STADSidee

Op 23 augustus 2013 een tussentijdse update van het project in het Brabants Dagblad:

BDtilburg_20130823

En op 7 november 2013 een mooi en groot artikel over de afronding van het project:

BD_7nov2013_STADSidee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s