Artikel ‘Wijkmotor’ in Ruimte 45

Twintig jaar. Zo weinig tijd denkt Vlaanderen nodig te hebben om 90 procent van alle woningen te laten voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen en quasi alleen nog duurzame gebouwen over te houden. De opgave is enorm en bestaat voor een groot deel uit de renovatie van het bestaande patrimonium. In het Kempenlab ging AR-TUR aan de slag met de specifieke uitdagingen voor de renovatie van sociale woonwijken met een zekere erfgoedwaarde. Het resultaat is de Wijkmotor, een werkmodel om wijkkapitaal in beeld te brengen en om te zetten in wijkwinst.

Voor magazine RUIMTE 45 (april 2020) van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) schreef ik samen met collega Edith Wouters namens AR-TUR een bijdrage. In het artikel ‘Wijkmotor – Drijvende kracht voor verduurzaming van woonwijken’ beschreven we het werkmodel dat resulteerde uit Kempenlab Wijkrenovatie.

Lees het volledige artikel hier.