Lid vakjury Ultima 2020 Architectuur

Op 18 mei 2021 reikte het departement Cultuur de Ultimas uit, de Vlaamse cultuurprijzen. André Loeckx won de Ultima in de categorie Architectuur. Ik was uitgenodigd om deel uit te maken van de vakjury.

André Loeckx (°1949) is een veelzijdig ingenieur architect die, vaak vanuit de schaduw, een fundamentele rol heeft gespeeld voor het huidige bloeiende architectuurklimaat in Vlaanderen en Brussel. Zijn loopbaan kenmerkt zich door een diep en verregaand maatschappelijk engagement. Als hoogleraar aan het Departement Architectuur, Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening van de KU Leuven, was hij jarenlang één van de drijvende krachten van het architectuuronderwijs.

Juryleden:

  • Marc Dubois (voorzitter)
  • Tim Vekemans
  • Peter Swinnen
  • Oana Bogdan
  • Evelien Pieters
  • Luc Eeckhout
  • Sofie De Caigny
  • Veronique Patteeuw
  • Joachim Declerck

Het juryverslag vind je op de website van het Vlaams Architectuurinstituut.