Samenstelling Landschapstekening Kunsten Turnhout

Op vraag van Stad Turnhout en de verzamelde Turnhoutse kunstenorganisaties werkte ik aan een een landschapstekening van de kunstensector in Turnhout. Het is een beschrijvende situatieschets anno 2020, maar ook een impuls voor de toekomst.

Naar aanleiding van een aantal werksessies, en in samenspraak met de partnerorganisaties en de Stad, stelde ik een nota samen met :

  • de organisaties, de cijfers en context waarin gewerkt wordt
  • 10 observaties over de eigenheid van het Turnhoutse kunstenlandschap
  • een quickscan van het Kempense kunstenlandschap én
  • een charter de gedeelde ambities van het Turnhoutse kunstenlandschap.

Samengevat kunnen we stellen dat het Turnhoutse (en Kempense) kunstenlandschap bijzonder divers, dynamisch, energiek en ambitieus is, maar tegelijkertijd ook uiterst fragiel. De komende maanden en jaren zullen belangrijk zijn om het te stabiliseren en te versterken.

Lees hier de landschapstekening (pdf 2MB).