Boek Toolbox Dorpse Architectuur

Al te vaak vallen de dorpskernen in Vlaanderen onder het mom van het verdichtingsdiscours ten prooi aan generieke appartementsgebouwen die niet bijdragen aan de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid of klimaatrobuustheid van het dorp. Op zoek naar alternatieven werkte AR-TUR aan een Toolbox Dorpse Architectuur. De Toolbox Dorpse Architectuur toont met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Als projectleider & zakelijk leider van AR-TUR coördineerde ik de totstandkoming van deze publicatie, maakte ik deel uit van de redactieraad en verzorgde ik mede de eindredactie. Het boek verscheen in oktober 2021.

Redactie: Ward Verbakel (KU Leuven / plusoffice architects), Edith Wouters (AR-TUR), Evelien Pieters (AR-TUR), Bart Biermans (Hub architects) en Joeri De Bruyn (uitgever Public Space).
ISBN: 9789491789281
Uitgever: Public Space
De Toolbox Dorpse Architectuur is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met Ward Verbakel (KU Leuven / Plusoffice architects) en Public Space, met ondersteuning van de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering uit Platteland Plus (bestaande uit middelen van Vlaanderen en Provincie Antwerpen) en de partners van AR-TUR.

Meer informatie over de publicatie vind je op de website van AR-TUR.